Новина от последните часове съобщиха по БНТ: ЦИК изпраща писма довсички

...
Новина от последните часове съобщиха по БНТ: ЦИК изпраща писма довсички
Коментари Харесай

ЦИК с писма до всички районни комисии: Пълно е с грешки в протоколите, защо ги приехте

Новина от последните часове оповестиха по Българска национална телевизия: 

ЦИК изпраща писма довсички 31 районни комисии по отношение на погрешно въвеждане на данните от протоколите на Секционните изборни комисии и множеството открити неточности. В период до 11 април РИК-овете би трябвало да отговорят за какво са позволили приемането на секционни протоколи, когато при приемането им е било открито, че е имало неточности и са сработили контроли. 

В Пловдив, където бяха открити сбъркани протоколи, е Калоян Сухорков, той е ръководител на 18-та РИК - Пловдив: 

" Контроли сработват постоянно, когато някои от математическите калкулации, които следва да бъдат осъществени в секционния протокол, са неточни. Контроли могат да сработят единствено на аритметични дейности. В РИК - 16 имаше значителен брой открити неточности. Но СИК се бяха справили с главната си задача - точно да открият изборния резултат и да го пренесат като подобен в секционния протокол.

Съществен проблем беше, че те не се оправиха с математическите калкулации. Действително получихме такова писмо от ЦИК, само че в РИК -16 не се е налагало да се привикват отначало комисии, защото резултатът е налице, без математическите дейности. Чувал може да се отвори единствено в наличие на цялата комисия, освен с трите лица. Корекции и неточности имаше всеобщо в математическата част от протокола, не в кандидатските листи. Всички неточности са отстранени и сме подали най-коректен протокол в ЦИК. Доста неточности има при сътрудниците. Това се дължи на двойния протокол - паралелното броене на хартиени и машинни бюлетини. Има контроли които сработват във връзка с обособените сборове, само че не на общия общ брой, за това може да има разминаване в протоколал на ЦИК. Затруднението пристигна от там, че секционният протокол се оказ прекомерно комплициран. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР